Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Doi ani am încercat să ignor simptomele, până când nu s-a mai putut' - Experiența unui pacient operat de urgență

Radu Pop
Sanador
sala de operatii sanador

Durerea severă de picioare, mai ales în timpul mersului pe distanțe lungi sau la efort fizic, care dispare în repaus, poate fi primul semn al unei afecțiuni severe: boala arterială periferică. Printre factorii de risc ai bolii se numără vârsta înaintată, fumatul, hipertensiunea arterială, ateroscleroza și diabetul zaharat.

Netratată la timp, boala poate să ducă la complicații grave, de la răni care se vindecă foarte greu până la gangrenă, situație în care poate fi necesară amputarea piciorului bolnav. De aceea, vizita la medic este indicată încă de la primele semne și simptome.

Cu acest diagnostic s-a confruntat și Alexandru, un pacient în vârstă de 67 de ani, care avea deja probleme cardiovasculare.

„Am remarcat că durerea apărea atunci când încercam să fac un pas forțat sau să merg într-un ritm alert. Am tras de mine o perioadă destul de lungă, până când nu s-a mai putut. Cam doi ani am încercat să forțez și să ignor simptomele”, povestește Alexandru.

Alexandru a hotărât că trebuie să meargă la un consult medical pentru a afla cauza problemei. Pentru că în trecut pacientul avusese o experiență foarte plăcută la Spitalul Clinic SANADOR, a fost convins că tot aici trebuie să revină și a luat legătura cu Dr. Elena Nechifor, medic primar chirurgie cardiovasculară. Aceasta i-a recomandat lui Alexandru o arteriografie periferică, iar rezultatul investigației a fost clar: Alexandru suferea de ateromatoză severă cu închiderea completă a unor artere de la nivelul membrelor inferioare, cu indicație de revascularizare în regim prioritar.

Alexandru a fost operat la Spitalul Clinic SANADOR de o echipă coordonată de Dr. Elena Nechifor, medic primar chirurgie cardiovasculară. Intervenția chirurgicală a fost una delicată și complexă și a inclus plastie de lărgire cu petec venos și un bypass femuro-popliteu proximal cu venă safenă internă. Abordarea hibridă, care combină intervenții chirurgicale și proceduri de cardiologie intervențională, este deseori aleasă pentru a trata cazurile complexe de boală arterială periferică.

„După operație, recuperarea a fost foarte ușoară. Nu am avut dureri. La SANADOR sunt cele mai bune condiții, din toate punctele de vedere. La SANADOR îți rezolvi cu adevărat problemele”, povestește Alexandru.

La Spitalul Clinic SANADOR funcționează singurul centru de excelență și de training în chirurgia cardiovasculară minim invazivă cu acreditare internațională din țară. Echipa medicală are o pregătire profesională de excepție și o vastă experiență în efectuarea unor intervenții chirurgicale complexe. Procedurile au loc într-un bloc operator complet digitalizat, dedicat intervențiilor cardiovasculare, conectat la o Secție de anestezie și terapie intensivă cardiovasculară care este, de asemenea, digitalizată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.