Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi aplpiniști au murit pe Everest - Cadavrele nu pot fi coborâte de pe munte

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

Doi alpinişti străini, un american şi un elveţian, au murit pe Muntele Everest, au anunţat joi organizatorii expediţiei din Nepal, relatează AFP potrivit Agerpres.

"Doi alpinişti au murit miercuri", a declarat pentru AFP şerpaşul Mingma, de la agenţia Seven Summit Treks.

Alpinistul elveţian "a suferit de epuizare" după ce a ajuns pe vârful muntelui (8.848,86 metri), a declarat şerpaşul Chhang Dawa, din aceeaşi organizaţie.

"Am mai trimis doi şerpaşi cu oxigen şi mâncare, din păcate ei nu l-au putut salva", a declarat acesta din urmă pe Instagram.

Alpinistul american ajunsese la pasul Hilary, însă victima orbirii din cauza zăpezii şi a epuizării, el a trebuit să fie ajutat să coboare, au spus organizatorii. El a reuşit să ajungă la tabăra 4, unde a murit la scurt timp.

Din cauza vremii nefavorabile şi a faptului că cele două cadavre se află la altitudine, nu pot fi coborâte de pe munte pentru a fi repatriate, a adăugat Thaneshwor Guragain de la Seven Summk Treks.

În ultimele câteva sezoane, un număr tot mai mare de alpinişti au încercat să ajungă pe vârful Everest, provocând o supraaglomerare şi ajungându-se la mai multe decese.

Prin urmare, Ministerul Turismului din Nepal a anunţat reguli pentru limitarea numărului alpiniştilor care încearcă să ajungă pe "acoperişul lumii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.