Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi, cercetaţi penal pentru transport ilegal de peşte, între care şi specii protejate

peste
Potrivit sursei citate, autoutilitara cu care se deplasau cei doi a fost depistată marţi, în municipiul reşedinţă, la o acţiune a agenţilor Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol, realizată împreună cu inspectorii sanitar-veterinari.

"În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în autoutilitară se afla o cantitate de patru tone de peşte speciile nisetru, crap, somn, şalău, chefal, plătică şi mreană, în valoare de aproximativ de 10.000 de lei, pentru care aceştia nu deţineau acte de provenienţă şi de transport. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte şi pescuitul, deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare. Totodată, activitatea a beneficiat şi de sprijinul reprezentanţilor D.S.V.S.A. Vâlcea, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor", a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Pe lângă sancţiuni, autorităţile au dispus atât confiscarea întregii cantităţi de peşte, cât şi a autoutilitarei cu care se deplasau cei doi bărbaţi, în vederea continuării cercetărilor în dosarul deschis pe numele lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.