Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi cu cetăţenie cehă au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare fiecare, pentru participare la conflictul din Donbas

vestidinrusia.ro
Donbass armata militari rusi

Doi bărbaţi cu cetăţenie cehă au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare fiecare, pentru participare alături de separatiştii pro-ruşi la conflictul militar din estul Ucrainei, relatează miercuri DPA.

Unul dintre cei doi bărbaţi, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit de tribunalul regional din Plzen vinovat pentru participare la atacuri teroriste şi sprijin acordat unei organizaţii infracţionale. Avocatul său a anunţat că va contesta decizia.

Al doilea bărbat, care este dat în urmărire, a fost condamnat în contumacie, marţi, la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Praga.

Cei doi sunt acuzaţi că au luat parte la conflictul armat din estul Ucrainei în 2015 şi ulterior s-au lăudat prietenilor şi pe social media.

De peste şapte ani, trupele guvernamentale ucrainene luptă contra separatiştilor pro-ruşi în zone ale regiunilor ucrainene Doneţk şi Luhansk, de-a lungul frontierei cu Rusia, potrivit Agerpres.ro.

Atât Kievul, cât şi Uniunea Europeană cred că miliţiile separatiste sunt înarmate de Rusia. Potrivit datelor ONU, peste 13.000 de oameni au fost ucişi în acest conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.