Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi din Bacău au fost reţinuţi pentru proxenetism și trafic de persoane

houstonchronicle.com
extradare catuse

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzaţiile de trafic de persoane în formă continuată, proxenetism şi conducerea unui vehicul fără permis, în urma unor percheziţii efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, împreună cu procurorii DIICOT.

Potrivit IPJ Bacău, inculpaţii au vârste de 32, respectiv 38 ani, şi în perioada 2016 - 2021 au racolat, prin utilizarea metodei "loverboy" sau prin promisiunea unui loc de muncă bine plătit, prin inducere în eroare şi prin ameninţări cu acte de violenţă, mai multe tinere, pe care le-au obligat să practice prostituţia pe teritoriul Italiei, Regatului Unit al Marii Britanii, Irlandei de Nord şi României, potrivit agerpres.ro.

"Totodată, în luna septembrie a.c., bărbatul de 32 de ani ar fi recrutat, prin inducere în eroare, o tânără de 18 ani, pe care, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Marea Britanie, ar fi transportat-o în această ţară, unde ar fi introdus-o într-o reţea de practicare a prostituţiei, prin ameninţări cu acte de violenţă", se arată într-un comunicat al IPJ Bacău, remis, marţi, AGERPRES.

Clienţii tinerelor ar fi fost racolaţi prin intermediul unor site-uri, iar bărbatul în vârstă de 32 ani ar fi transportat mai multe tinere la locuinţele acestora.

Tânăra de 18 ani a solicitat intervenţia autorităţilor române, prin intermediul mamei sale.

"În urma colaborării cu autorităţile britanice, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu sprijinul Biroului Ataşatului de Afaceri Interne şi al Poliţiei Metropolitane din Londra, tânăra a fost salvată şi repatriată, în prezent fiind în afara oricărui pericol", precizează comunicatul IPJ Bacău.

Cei doi inculpaţi vor fi prezentaţi, marţi, Tribunalului Bacău, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Bacău şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, al Biroului Ataşatului de Afaceri Interne şi al Poliţiei Metropolitane din Londra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.