Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi din Timiş au obținut 60.000 de lei de la persoane cărora le-ar fi promis acces la materiale cu conţinut erotic

Politia Română
politia

Doi bărbaţi din Timiş au fost reţinuţi după ce ar fi prejudiciat, cu 60.000 de lei, mai multe persoane din judeţul Alba, cărora le-ar fi promis că o să le pună la dispoziţie materiale cu conţinut erotic, în schimbul datelor cardurilor bancare sau unor fotografii cu aceste date.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut doi bărbaţi, de 26, respectiv 36 de ani, ambii din judeţul Timiş, bănuiţi de efectuarea de operaţiuni financiare, în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, despre repetarea alegerilor: În politică trebuie să știi să câștigi, trebuie să și pierzi

"În perioada iulie - septembrie 2020, după ce ar fi publicat anunţuri matrimoniale pe un site, persoanele bănuite ar fi avut discuţii, prin intermediul unei aplicaţii de socializare, cu patru bărbaţi din judeţul Alba, pe care i-ar fi determinat sa le transmită datele cardurilor bancare sau chiar fotografii cu aceste date. După ce persoanele ar fi promis bărbaţilor că o să le pună la dispoziţie materiale cu conţinut erotic, s-ar fi folosit în mod ilegal de datele obţinute, le-ar fi asociat unor aplicaţii mobile şi le-ar fi folosit pentru diferite plăţi şi chiar tranzacţii financiare. Victimele ar fi fost prejudiciate cu 60.000 de lei", se menţionează în comunicat.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au efectuat două percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi bărbaţi. În vederea recuperării prejudiciului cauzat, au fost indisponibilizaţi 69.900 de lei, fiind ridicate telefoane mobile şi carduri.

Cei doi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea de măsuri legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.