Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi şi o femeie, cercetaţi pentru furtul unor sume importante de bani, bijuterii şi ceasuri, din locuinţe şi firme din Bucureşti

dosare

Doi bărbaţi şi o femeie sunt cercetaţi pentru comiterea mai multor furturi din societăţi comerciale şi locuinţe din Bucureşti, ei fiind prinşi în flagrant în curtea unei firme. Ei ar fi sustras, în decurs de două luni, sume importante, în euro, bijuterii şi ceasuri, potrivit news.ro.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti, într-un dosar vizând furturi din societăţi comerciale şi din locuinţe din Bucureşti, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Astfel, în unile iulie şi august, la Secţiile 1, 17 şi 18 Poliţie au fost înregistrate mai multe plângeri privind furtul unor sume considerabile, în euro, precum şi mai multe bijuterii şi obiecte de valoare.

"Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţiştii Secţiei 18, cu sprijinul colegilor Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Capitalei, a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuit de comiterea faptelor este un bărbat, de 56 de ani, pe numele căruia a fost emis în cursul lunii iunie a.c. un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea", a precizat sursa citată.

Luni, poliţiştii l-au prins pe bărbat în flagrant, imediat după ce, cu sprijinul unui alt bărbat de 55 de ani şi al unei femei de 51 de ani, ar fi încercat să sustragă bunuri din incinta unei societăţi comerciale din Sectorul 6. Cele trei persoane au fost imobilizate şi duse la audieri.

De asemenea, au fost puse în executare trei mandate de percheziţie, la adresele suspecţilor şi în locurile unde aceştia ar valorifica bunurile provenite din infracţiuni. Astfel, au fost găsite şi ridicate mai multe ceasuri de lux, bijuterii şi sumele de 7.500 de USD, 3.000 de euro şi 8.000 de lei, a căror provenienţă nu a putut fi justificată, precum şi alte probe şi mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat, anchetatorii au stabilit că, în noaptea de 4 iulie, bărbatul de 56 de ani ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale din Sectorul 5, de unde ar fi sustras suma de 30.000 de euro. În noaptea din 29/30 iulie, prin forţarea şi escaladarea unei ferestre, bărbatul de 56 de ani ar fi pătruns într-un imobil, tot din Sectorul 5, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de valoare, precum şi mai multe bijuterii, ceasuri, două fiind de lux, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10.000 de euro. De asemenea, în noaptea de 31 iulie/1 august, el ar fi pătruns într-un alt imobil, din acelaşi sector, de unde ar fi sustras un ceas de lux şi bijuterii, precum şi alte obiecte de valoare, prejudiciul estimat fiind 12.000 de euro.

Luni noaptea, fiind ajutat de ceilalţi doi, care l-ar fi transportat în zona comiterii faptei cu un autoturism taxi, condus de bărbatul de 55 de ani şi care ar fi asigurat locul pentru a nu fi surprins, bărbatul de 56 de ani, ar fi pătruns în curtea unei societăţi comerciale, de unde ar fi încercat să sustragă bunuri, cei trei fiind prinşi în flagrant.

Bărbatul de 56 de ani a fost încarcerat conform mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere legală.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

Cercetările sunt continuate de  Secţia 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, pentru furt calificat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.