Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbați sunt acuzați că s-au dat drept ofițeri federali pentru a se apropia de Secret Service

thedenverchannel.com
Arian Taherzadeh Haider Ali

FBI a arestat miercuri doi bărbați acuzați că s-au dat drept agenți federali de poliție, în cadrul unei anchete care a pus în concediu patru membri ai serviciilor secrete americane.

Autoritățile federale i-au acuzat pe Arian Taherzadeh, în vârstă de 40 de ani, și pe Haider Ali, în vârstă de 36 de ani, că au obținut pistoale, puști și alte materiale pentru a se da drept angajați ai Departamentului pentru Securitate Internă. Acestea au declarat că bărbații s-au folosit de această prefăcătorie pentru a se apropia de membrii forțelor federale de aplicare a legii și ai comunității de apărare - inclusiv de un agent al Serviciului Secret al SUA desemnat să asigure protecția primei doamne, informează washingtonpost.com.

Taherzadeh a oferit membrilor Secret Service și unui angajat al DHS obiecte precum "apartamente fără chirie (cu o chirie anuală totală de peste 40.000 de dolari pentru fiecare apartament), iPhone-uri, sisteme de supraveghere, o dronă, un televizor cu ecran plat, o carcasă pentru depozitarea unei puști de asalt, un generator și accesorii de aplicare a legii", potrivit unei declarații sub jurământ a FBI depuse la Tribunalul Districtual al SUA din Washington DC.

De asemenea, Taherzadeh le-a oferit angajaților utilizarea unor vehicule despre care spunea că aparțin guvernului și s-a oferit să cumpere o pușcă de asalt de 2.000 de dolari pentru un agent desemnat să o protejeze pe prima doamnă, se arată în declarația sub jurământ.

În plângere se precizează că patru membri ai Secret Service au fost puși în concediu administrativ începând cu 4 aprilie. Secret Service a precizat joi dimineață, într-o declarație, că ancheta este în curs de desfășurare și că personalului aflat în concediu i s-a restricționat accesul la instalațiile, echipamentele și sistemele Secret Service.

Ambii bărbați sunt programați să se prezinte joi la Tribunalul Districtual al SUA și sunt în prezent reținuți, au declarat procurorii.

Anchetatorii au declarat că cei doi s-au dat drept ofițeri sau angajați ai DHS începând din februarie 2020.

Acuzațiile împotriva lui Ali și Taherzadeh au fost făcute publice în momentul în care personalul FBI a fost văzut în zona Navy Yard miercuri seară și a fost fotografiat pe rețelele de socializare intrând într-o clădire de apartamente. Într-o declarație, FBI a precizat că personalul desfășura o "activitate de aplicare a legii autorizată de instanță".

Ancheta asupra celor doi a început la 14 martie, când un inspector al Serviciului Poștal al SUA s-a deplasat la un complex de apartamente din Washington pentru a răspunde unei plângeri privind o agresiune asupra unui poștaș în clădirea respectivă, unde locuiesc numeroase persoane care lucrează pentru FBI, Serviciul Secret, Departamentul Apărării și Marina. Rezidenții i-au spus inspectorului că Ali și Taherzadeh s-au identificat în fața rezidenților ca fiind agenți speciali de investigații ai Departamentului pentru Securitate Internă care ar fi putut fi martori la agresiune, se arată în declarația de avere.

Aceștia au afirmat că erau ofițeri de "poliție specială" implicați în investigații sub acoperire legate de bande și anchete legate de atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, se arată în declarația sub jurământ. Alți rezidenți i-au spus inspectorului că bărbații au folosit mai multe apartamente din clădire, susținând că Departamentul pentru Securitate Internă a plătit chiria, și au folosit un SUV echipat cu lumini de urgență pe care l-au identificat ca fiind "vehiculul lor oficial al DHS".

Inspectorul a aflat că bărbații erau în contact cu mai mulți membri ai Serviciului Secret și că le oferiseră cadouri acestora sau familiilor lor, precum și folosirea SUV-ului, se arată în declarația de avere. Documentul nu explică modul în care inspectorul a aflat despre cadouri.

Inspectorul a informat DHS, care a informat apoi FBI.

Declarația a inclus fotografii ale bărbaților în echipament tactic al poliției cu inscripția "POLICE" pe haine. Iar într-un caz, Taherzadeh a trimis o fotografie de pe internet unui martor și a pretins că se află în pregătire pentru Homeland Security Investigations, au susținut anchetatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.