Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care şi braconaj

Doi bărbaţi din judeţele Mureş şi Harghita sunt cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care şi braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, ei fiind depistaţi de poliţiştii harghiteni în zona Praid, potrivit Agerpres.

Biroul de Presă al IPJ Harghita a informat că, pe 14 mai, în urma colaborării dintre poliţişti şi pădurari, s-au obţinut indicii cu privire la posibile fapte de natură penală în ceea ce priveşte vânătoarea de animale sălbatice, în care ar fi implicate două persoane, în pădurile din zona Pasului Bucin.

Imediat, la faţa locului s-a deplasat cel mai apropiat echipaj de poliţie, aflat în exercitarea atribuţiilor pe raza comunei Praid, care a interceptat un vehicul de tip ATV, cu ajutorul căruia doi bărbaţi încercau să părăsească zona, deplasându-se pe DN 13B, către judeţul Mureş.

Citește și: DOSAR Cum a ajuns DNA la `cârtița` de la CONTRA-INFORMAȚII Suceava...

Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti în persoana unui bărbat din judeţul Mureş, de 45 de ani, pasagerul fiind un harghitean de 49 ani.

La vederea poliţiştilor, cei în cauză au încercat să fugă, iar pasagerul a reuşit iniţial să-şi piardă urma în pădure, însă a fost descoperit ulterior, în urma percheziţiei efectuate de poliţişti la o cabană situată în zona Vârfului Bucin.

Sursa citată mai precizează că, tot în urma verificărilor şi controalelor efectuate asupra celor doi bărbaţi, precum şi a patru percheziţii ale unor locaţii utilizate de aceştia, trei în judeţul Harghita şi una în judeţul Mureş, poliţiştii au descoperit o armă cu lunetă confecţionată artizanal, 14 cartuşe calibrul 22 WMR, 35 de cartuşe calibrul LR, aproximativ 60 de kilograme de carne despre care există suspiciunea că provine de la animale sălbatice braconate şi 3 capcane pentru vânat de talie mare.

Toate aceste bunuri, precum şi ATV-ul folosit în presupusele activităţi infracţionale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză nu figurează ca fiind deţinători legali de arme, vehiculul de tip ATV utilizat nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu deţine permis de conducere.

În aceste condiţii, poliţiştii au luat, faţă de ambii bărbaţi implicaţi, măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, aceştia fiind în prezent cercetaţi în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, braconaj cinegetic şi transportul vânatului dobândit în condiţii de braconaj.

De asemenea, cercetările sunt continuate şi pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea unui vehicul neînmatriculat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.