Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bărbați, urmăriți internațional, au fost prinși și arestați: cei doi români riscă ani grei de pușcărie

arestat bun

Un bărbat de 26 de ani, urmărit internațional după ce a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 pentru infracțiuni rutiere și nerespectarea ordinului de protecția, a fost adus din Italia, iar altul, din Dâmbovița, condmnat pentru sclavie și alte infracțiuni grave în Anglia, a fost arestat.

Poliția Română a anunțat sâmbătă că în urma cooperării polițienești internaționale cu autoritățile din Italia, a fost preluat din acest stat, în 20 martie, un bărbat de 26 de ani, care era urmărit internațional, în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din România. Acesta a fost preluat de reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor, pentru a fi depus într-un penitenciar, pentru ispășirea pedepsei, conform Mediafax.

Pe numele bărbatului, Judecătoria Sectorului 6 a emis, la data de 6 iunie 2022, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, pentru infracțiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecție provizoriu. La data de 16 ianuarie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, acesta a fost depistat. Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, prin intermediul atașatului român din Italia și prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională - Biroul SIRENE.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, cu sprijinul polițiștilor de la Poliția orașului Găești, au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile judiciare din Marea Britanie, pe numele unui bărbat, de 22 de ani, din Potlogeni-Deal, pentru comiterea a 29 de infracțiuni de sclavie, trafic de persoane, pornografie infantilă, proxenetism, act sexual cu un minor și trafic de droguri. Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestarea Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița.

Potrivit Poliției Române, în luna martie, în urma activităţilor de căutare şi identificare, au fost depistate sau a fost clarificată situația a 341 de persoane urmărite la nivel național. Dintre acestea, 255 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar 45 aveau mandate de arestare preventivă. Totodată, au fost depistate 28 de persoane care aveau emise mandate europene de arestare, iar față de 11 persoane au fost dispuse sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

De asemenea, în luna martie, în urma activităților desfășurate de polițiștii de investigații criminale, au fost depistate 1.062 de persoane dispărute, 736 fiind minori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.