Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bârlădeni au fost reţinuţi de poliţişti după ce au condus în stare de ebrietate

sofer beat

Doi bărbaţi din municipiul Bârlad au fost reţinuţi de poliţişti după ce au condus în stare de ebrietate, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Unul dintre bărbaţi, aflat în stare de ebrietate şi fără permis, a provocat duminică un accident de circulaţie, părăsind partea carosabilă şi intrând cu maşina în două căruţe, iar celălalt, proprietarul maşinii, găsit iniţial ca pasager, s-a urcat ulterior la volanul autoturismului, deşi se afla sub influenţa alcoolului şi a vrut să fugă când a fost depistat de poliţişti, potrivit Agerpres.

"Conducătorului autoturismului care ar fi provocat evenimentul rutier a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la efectuarea de verificări, poliţiştii au constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot din cercetări a reieşit că, după momentul producerii evenimentului rutier, autoturismul ar fi fost condus, pe strada Locotenent major Martac, de către proprietarul autoturismului, un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din Bârlad, care anterior a circulat în autoturism, în calitate de pasager. Acesta ar fi încercat să părăsească locul producerii eventului rutier. S-a procedat şi la testarea acestuia, cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii au fost conduşi la Spitalul Municipal de Urgenţă Bârlad, unde în prezenta personalului medical, proprietarul autoturismului a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii rutieri bârlădeni i-au reţinut pe bărbaţi, pe o perioadă de 24 ore, aceştia urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Poliţiştii continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii şi probării activităţii infracţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere privind încredinţarea autoturismului spre a fi condus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.