Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bebeluși cu coronavirus sunt internați la o maternitate din Timișoara: Ei s-ar fi infectat acasă

Agerpres
bebelusi natalitate nasteri

Doi bebeluși cu coronavirus sunt internați la Maternitatea Bega din Timișoara, unde au ajuns prin transfer de la alte unități medicale. Medicii susțin că niciunul dintre ei nu prezintă simptome.

Primul a ajuns la spital un băieţel de o lună şi o săptămână. La scurt timp, a fost internată şi o fetiţă de trei săptămâni.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Cei doi bebeluşi au ajuns la Maternitatea Bega prin transfer şi nu au simptome. Amândoi s-au infectat acasă, scrie mediafax.ro.

Părinţii i-au dus la Spitalul de Copii pentru alte probleme medicale. Aici au fost testaţi pozitiv şi mutaţi la maternitatea Covid.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

„Niciunul nu este în pericol vital. Ambii sunt copilaşi destul de mari. Unul dintre ei cu probleme, prezintă hidrocefalie, şi aşteptăm testul negativ ca să urmeze intervenţia de internalizare a drenului. Celălalt este asimptomatic, este izolat, este îngrijit”, a explicat Daniela Iacob, medic neonatolog.

Reprezentanţii UNICEF le recomandă familiilor cu copii mici să limiteze vizitele la maximum. Doar familia să fie în preajma copilului.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Şi femeile însărcinate trebuie să fie atente. Dacă au Covid când nasc, cel puţin două săptămâni nu-şi pot ţine copii în braţe.

„Este o situaţie foarte grea pentru noi. Fiind lăuze, nevăzându-ne copiii decât prin intermediul telefonului, e foarte greu. La naştere l-am văzut şi atât”, spune o proaspătă mămică.

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

În această situaţie sunt 15 femei la Maternitatea Bega din Timişoara. Toate aşteaptă un test negativ, pentru a-şi putea vedea copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.