Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi bosniaci radicalizați au fost puși sub acuzare pentru planificarea unui atac terorist împotriva serviciilor de securitate

shutterstock.com
condamnare justitie ciocanel

Doi islamişti radicali au fost acuzaţi marţi că au planificat un atac terorist împotriva serviciilor de securitate din Bosnia, relatează Reuters, informează Agerpres.

Procuratura din Sarajevo a afirmat că Maksim Bozic, un sârb ortodox convertit la islam şi cunoscut sub numele de Muhamed, şi Edin Hastor, un musulman bosniac, sunt membri ai mişcării salafiste ultraconservatoare, şi i-a acuzat că au cooperat cu diferite persoane în vederea obţinerii de arme şi dispozitive explozive.

Potrivit parchetului, Bozic, 28 de ani, şi Hastor, de 46 de ani, sunt bănuiţi că au planificat un atac asupra sediului Agenţiei de anchetă şi protecţie (SIPA) şi asupra Ministerului de Interne din oraşul Tuzla.

Vezi și: Un diplomat iranian a fost arestat sub suspiciunea de implicare în organizarea unui atentat terorist

Atacul ar fi putut "destabiliza ordinea constituţională, precum şi securitatea în Bosnia şi în regiune", a afirmat într-un comunicat parchetul din Sarajevo.

Cei doi bărbaţi au fost arestaţi în aprilie într-o operaţiune a poliţiei, în timpul căreia au fost confiscate grenade, arme automate, veste antiglonţ şi alte echipamente militare, a precizat sursa citată.

Musulmanii din Bosnia sunt în general moderaţi, însă unii s-au radicalizat sub influenţa luptătorilor străini veniţi în ţară în timpul războiului din 1992-1995 pentru a lupta alături de musulmani împotriva sârbilor ortodocşi şi a croaţilor catolici. Unii dintre ei au format grupuri pe care organizaţia islamică moderată din Bosnia încearcă să le destructureze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.