Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetățeni germani au fost arestați pentru trafic de broaște țestoase, în Spania

houstonchronicle.com
extradare catuse

Doi cetăţeni germani au fost reţinuţi pentru trafic de broaşte ţestoase din specii protejate pe insula spaniolă Mallorca din arhipelagul Insulelor Baleare, a anunţat miercuri Garda Civilă adăugând că a descoperit "cea mai mare crescătorie ilegală de ţestoase din Europa".

Ofiţerii au capturat peste 1.100 de ţestoase şi 750 de ouă din 62 de specii diferite, se arată într-un comunicat al Gărzii Civile, citat de AFP, conform Agerpres.

Oamenii legii au descoperit de asemenea "ţestoase-cutie" din specia Cuora, care provin din Asia de Sud-Est şi se află în mare pericol de dispariţie, dar şi broaşte cu carapace din Mexic, Statele Unite şi Canada, protejate de legislaţia acestor ţări.

"Printre exemplarele confiscate în timpul operaţiunii am identificat 14 din 50 de specii cele mai ameninţate din lume", au declarat reprezentanţii poliţiei.

Reptilele au fost predate unui centru specializat.

Alături de cei doi germani, agenţii au reţinut şi un cetăţean spaniol, proprietarul unui magazin specializat în vânzarea de animale exotice din Barcelona (Catalonia) "cu care aceştia au menţinut o strânsă colaborare".

Toţi trei au fost prezentaţi drept "presupuşii autori ai unor delicte contra florei şi faunei, trafic de specii protejate şi spălare de bani", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.