Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetăţeni bulgari au fost arestați după ce polițiștii i-au prins, în Drobeta Turnu Severin, furând date de pe carduri

bancomat

Doi cetăţeni bulgari în vârstă de 35 şi 47 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, după ce polițiștii i-au prins, în Drobeta Turnu Severin, furând date de pe carduri bancare. Cei 2 bulgari fac parte dintr-o grupare infracţională care amplasează în Oltenia dispozitive de skimmingm informează MEDIAFAX.

Polițiștii din Craiova au făcut un control după ce au obținut date potrivit cărora există o grupare infracţională, formată din cetăţeni bulgari, care ar fi montat pe ATM-uri bancare, din zona Olteniei, dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare, activităţi cunoscute generic sub denumirea de „skimming”.

Citește și: Radu Tudor, întrebare de 1000 de puncte pentru Rareș Bogdan: Să ne spună și nouă

Astfel, poliţiştii au surprins în flagrant delict doi cetăţeni bulgari, de 35 şi 47 de ani, în timp ce ar fi instalat dispozitive skimming, destinate copierii datelor cardurilor bancare și înregistrării codurilor PIN pe un ATM bancar din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi.

De asemenea, poliţiştii au ridicat dispozitivele de skimming, mai multe instrumente de plată electronică emise de instituţii financiare din străinătate, sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, ulterior, Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Cercetările continuă pentru acces ilegal la un sistem informatic, interceptare ilegală a unei transmisii de date informatice şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.