Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetăţeni români, arestaţi preventiv pentru trafic de migranţi

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Doi români au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, pentru trafic de migranţi, după ce au fost depistaţi că încercau să transporte opt cetăţeni din India care au intrat ilegal în ţară, din Serbia, în zona Naidăş, potrivit Agerpres.

Totodată, poliţiştii efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, faţă de cetăţenii din India, potrivit unui comunicat al poliţiei de Frontieră Timişoara remis luni.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat, vineri, în urma unei acţiuni integrate pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale, opt cetăţeni din India care au trecut ilegal din Serbia şi urmau să fie transportaţi către vestul Europei de către doi cetăţeni români. Astfel, pe raza localităţii Răcăşdia, pe DN 57, a fost oprită o autoutilitară condusă de un cetăţean român, care era însoţit de un conaţional. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistaţi opt cetăţeni străini. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 ani şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetăţenii din India, respectiv de trafic de migranţi pentru cei doi români. Totodată, pe numele cetăţenilor români, Tribunalul Caraş-Severin a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 30 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.