Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi cetățeni sud-coreeni printre cei 18 condamnați la moarte într-un caz de trafic de droguri în Vietnam

Operation World
vietnam

Doi sud-coreeni s-au numărat printre cele 18 persoane condamnate la moarte pentru contrabandă și trafic de droguri în Vietnam, a anunțat presa de stat. Țara comunistă are unele dintre cele mai dure legi privind drogurile din lume și este cunoscută pentru secretul cu privire la execuțiile sale.

Fostul ofițer de poliție sud-coreean Kim Soon-sik, în vârstă de 63 de ani, și compatriotul său Kang Seon-hok, în vârstă de 30 de ani, au fost condamnați la moarte în urma unui proces de patru zile în orașul Ho Chin Minh, a anunțat presa de stat sâmbătă seara, citată de AFP, potrivit mediafax.

Cetățeanul chinez Li Tian Guan, în vârstă de 58 de ani, și presupusul lider vietnamez Le Ho Vu, în vârstă de 36 de ani, au fost, de asemenea, condamnați la moarte.

Alte 14 persoane au fost, de asemenea, condamnate la moarte în legătură cu acest caz, în urma procesului desfășurat la Tribunalul pentru Familie și Minori, aflat în subordinea Tribunalului Popular din Ho Chi Minh City.

Grupul "a depozitat, traficat și comercializat ilegal peste 216 kg de droguri" între mai și iunie 2020, a raportat site-ul de știri al presei de stat Cong an Nhan dan.

Peste 168 de kilograme de "toate tipurile de droguri" au fost confiscate.

Stupefiantele au fost traficate din Cambodgia în Ho Chin Minh City, unde unele au fost "consumate pe plan intern", în timp ce altele au fost transportate în Coreea de Sud/

Ofițerii au dejucat operațiunea la 19 iulie în orașul Ho Chin Minh, potrivit actului de acuzare raportat, când au percheziționat un camion care se pregătea să finalizeze vămuirea pentru expedierea în Coreea de Sud.

În interior s-au găsit "40 de pachete de plastic care conțineau cristale albe, cu un total de 39,5 kg de metamfetamină".

Presa de stat a raportat că Vu a fost condamnat pentru "transport ilegal de droguri" și "utilizarea de sigilii sau documente false ale organizațiilor".

Celelalte 17 persoane au fost condamnate pentru "posesie ilegală de droguri", "comercializare ilegală de droguri", "trafic ilegal de droguri" și "organizarea consumului ilegal de droguri", a precizat presa de stat.

De asemenea, trei inculpați au fost condamnați la închisoare pe viață pentru "trafic ilegal de droguri", a relatat Cong an Nhan dan.

Acesta a adăugat că o persoană, care avea sub 18 ani, a fost condamnată la 15 ani de închisoare.

Nu există nicio indicație cu privire la momentul în care vor avea loc execuțiile.

Instanțele vietnameze pronunță în mod obișnuit sentințe de condamnare la moarte pentru condamnări pentru droguri, iar țara se află pe primul loc în topul execuțiilor la nivel mondial, potrivit Amnesty International.

Poliția vietnameză a declarat că orașul Ho Chi Minh devine din ce în ce mai mult un centru pentru bandele de traficanți de droguri, deoarece infrastructura de transport s-a îmbunătățit în ultimii ani.

Oricine este prins cu mai mult de 600 de grame de heroină sau mai mult de 2,5 kilograme de metamfetamină poate fi condamnat la pedeapsa cu moartea.

Un raport al Amnesty International din 2021 a declarat că dezvăluirile parțiale ale autorităților "indică faptul că sute de persoane continuă să fie condamnate la moarte în fiecare an".

Peste 100 de persoane au fost condamnate la moarte în Vietnam anul trecut, potrivit ONG-ului internațional de monitorizare Centrul de informare privind pedeapsa cu moartea.

Multe dintre ele se confruntă cu perioade lungi de detenție înainte de a fi executați, iar informațiile despre procese și decese sunt rare.

Cu toate acestea, autoritățile vietnameze au declasificat unele date în 2017, presa de stat difuzând știri potrivit cărora 429 de persoane au fost executate în țară între 2013 și 2016.

Începând din 2013, Vietnamul a efectuat condamnări la moarte prin injecție letală, înlocuind execuțiile prin pluton de execuție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.