Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi copii şi un adult, răniţi în accidentul din Vaslui, internaţi în stare gravă în spitale din Iaşi

spitale
Potrivit sursei citate, în starea cea mai gravă se află o femeie în vârstă de 27 de ani, care a fost adusă la UPU la Spitalul "Sf. Spiridon" şi internată în Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială.

"Pacienta pe care am preluat-o din accident, de pe scaunul din dreapta faţă, avea un traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial sever, o fractură deschisă de mandibulă, mai multe fracturi la nivelul feţei, fractură de claviculă, fractură de antebraţ. Ea a fost preluată, investigată. S-a decis să fie anesteziată general, ventilare şi intubare mecanică. S-a decis internarea în Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială a Spitalului 'Sf Spiridon', dar va avea nevoie şi de intervenţie ortopedică. Am transferat-o în urmă cu câteva minute în terapie intensivă, urmând a intra în sala de operaţii unde va avea nevoie de tratament complex, de investigaţii complexe. Sperăm, pentru că este tânără, stabilă, ca evoluţia ei să fie una favorabilă", a precizat dr. Diana Cimpoeşu.

Aceasta a declarat, totodată, că doi copii, răniţi în acelaşi accident, sunt internaţi la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi.

"E vorba de doi copii, un băieţel de 4 ani, o fetiţă de doi ani, cu traumatism cranio cerebral, traumatism toraco-abdominal şi multiple contuzii. Au fost intubaţi şi ventilaţi mecanic. Au fost preluaţi de la Bârlad şi aduşi mai întâi la Spitalul 'Prof. Nicolae Oblu' pentru consult neurochirurgical şi au fost duşi la ATI la Spitalul 'Sf Maria' pentru managementul complet al leziunilor", a menţionat dr. Diana Cimpoeşu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie ''Sf. Maria'', dr. Tamara Solange Roşu, a arătat că ambii copii sunt internaţi în ATI.

"Au beneficiat şi beneficiază de terapie specifică şi de consulturi multidisciplinare. În prezent sunt detubaţi, dar în continuare în stare critică", a adăugat dr. Tamara Solange Roşu.

Un accident grav s-a produs luni seară pe DN 24A, în zona localităţii Zorleni, judeţul Vaslui, fiind implicate un autotren, o căruţă şi un autoturism. În urma coliziunii, două persoane au murit şi şapte au fost rănite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.