Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi deputați danezi sunt vizați de o anchetă chineză

Radio Romania Actualitati
China Sanctiuni

Autorităţile din China au cerut în secret ajutorul Danemarcei în cadrul investigaţiei care vizează doi parlamentari danezi acuzaţi că l-au ajutat să fugă din Hong Kong pe un deputat disident, Ted Hui, notează mediafax.

Guvernul Danemarcei a respins cererea Chinei de a oferi asistenţă în cadrul anchetei, afirmă oficiali guvernamentali de la Copenhaga citaţi de cotidianul danez Politiken şi de agenţia DPA.

China a iniţiat în ianuarie o investigaţie care vizează doi parlamentari danezi, Uffe Elbæk şi Katarina Ammitzbøll, suspectaţi că l-au ajutat să fugă din Hong Kong pe deputatul prodemocraţie Ted Huis.

Politicianul a reuşit să fugă în decembrie 2020 din provincia semiautonomă chineză Hong Kong, cu ocazia participării la seminarii internaţionale organizate în Danemarca, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Ted Hui a devenit membru al Parlamentului din Hong Kong în 2016, iar în noiembrie 2020 a demisionat împreună cu alţi 18 colegi pentru a protesta faţă de acţiunile de reprimare politică. Ted Hui a participat, în 2019, la mitingurile prodemocraţie din Hong Kong.

China a impus, în 2020, o nouă lege privind siguranţa naţională în Hong Kong, o acţiune pentru consolidarea controlului politic asupra regiunii semiautonome.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.