Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi detinuti americani, eliberati din Coreea de Nord

gratiere condamnare inchisoare arest

Cetățenii americani Kenneth Bae și Matthew Todd Miller au fost eliberați sâmbătă din detenție de către guvernul nord-coreean și revin în Statele Unite, a anunțat sâmbătă James Clapper, directorul serviciilor de securitate internă americane, transmite Reuters.

Kenneth Bae, un american de origine coreeană, a fost arestat în noiembrie 2012 și condamnat la 15 ani de muncă silnică pentru că a încercat să răstoarne regimul, conform justiției nord-coreene.

La 14 septembrie, autoritățile nord-coreene l-au condamnat pe americanul Matthew Todd Miller la șase ani de muncă silnică, pentru comiterea de ''acte ostile'' ca turist într-o țară izolată.

Miller, originar din Bakersfield (California), a intrat în aprilie acest an în Coreea de Nord, unde și-a rupt viza turistică și a cerut Phenianului să îi acorde azil.

Pe 8 septembrie, la câteva ore după anunțul procesului lui Miller, SUA au solicitat Phenianului să îi elibereze pe toți cei trei cetățeni americani deținuți în acel moment în Coreea de Nord — Matthew Todd Miller, Jeffrey Fowle și Kenneth Bae.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.