Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi elevi români au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022

ebsilon.org
educatie invatamant scoala

Doi elevi din România au câștigat fiecare câte două titluri mondiale în 2022. Unul dintre ei poate deveni triplu campion mondial în acest an pentru că va participa și la Olimpiada Internațională de Astronomie, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Mihai Alexandru Bratu și Vlad Stefan Oros sunt cei doi dubli campioni mondiali în anul 2022. Vlad Stefan Oros poate deveni triplu campion mondial în acest deoarece peste două săptămâni va participa la Olimpiada Internațională de Astronomie, conform Mediafax.

Ministrul Cîmpeanu i-a așteptat la aeroport pe elevii medaliați și ulterior a transmis un mesaj.

„Felicitări, încă o dată, Mihai, Vlad, Nicoleta și Rareș, pentru rezultatele obținute în numele României la Olimpiada Internațională de Lingvistică (IOL) 2022!!! Mihai-Alexandru Bratu de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Geografie, unde România a obținut locul 3 mondial. Vlad-Ștefan Oros de la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara – Dublu campion mondial 2022: Medalie de Argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică și Medalie de Aur la Olimpiada Internațională de Fizica, unde România a obținut locul 2 mondial, după China și înaintea SUA. Nicoleta Dobrică de la Colegiul Național „Sfântul Sava”, București – Medalie de Bronz la Olimpiada Internațională de Lingvistică. Rareș Polenciuc de la Colegiul Național “Roman Vodă” din Roman - component al lotului României la Olimpiada Internațională de Lingvistică”, scrie în mesajul ministrului care i-a mai felicitat pe profesori și părinți.

În ordinea punctajelor totale obținute, echipa României s-a clasat pe locul 3, din 47 echipe participante. Locul întâi a fost ocupat de echipa SUA, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.