Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi europarlamentari români LAUDĂ pașaportul de vaccinare: Renate Weber le STRICĂ bucuria

Facebook
Renate Weber

Europarlamentarii români Nicolae Ștefănuță și Cristian Bușoi susțin că anunțul Comisiei Europene privitor la apariția adeverinței electronice verzi va facilita libera circulație în Uniunea Europeană. Avocatul Poporului, Renate Weber, consideră că documentul nu va putea fi folosit în această vară.

Cei doi politicieni au reacționat imediat după anunțul făcut de Comisia Europeană. În direct la Aleph News, europarlamentarul Nicolae Ștefănuță a susținut că apariția documentului îi va ajuta atât pe turiști, cât și pe cetățenii care lucrează în străinătate.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

„Pentru situația în care ne aflăm, acest certificat este un lucru bun, pentru că face situația mai bună a cetățenilor. Știți că milioane de români își câștigă viață cât pentru an în câteva luni lucrând în Uniunea Europeană. Eu nu mă gândesc neapărat la turiști, este timp și pentru ei, dar mă gândesc la șoferi, la oamenii care lucrează în UE, la îngrijitori. Toate aceste categorii trebuie să poată circula”, a declarat, la Aleph News, europarlamentarul Nicolae Ștefănuță.

Europarlamentarul Cristian Bușoi a declarat și el la Aleph News că apariția adeverinței reprezintă un pas înainte.

„Noi vom face toate eforturile ca să accelerăm la maximum amendarea și adoptarea acestei propuneri legislative pentru că va facilita foarte mult libera circulație în interiorul UE. Statele membre trebuie să înceapă să-și construiască sistemul informatic. Toată lumea înțelege că este un pas înainte față de situația actuală. Trebuie doar să fie clarificate anumite situații, să nu existe restricții”, a explicat europarlamentarul Cristian Bușoi.

Avocatul Poporului a considerat că documentul nu va fi gata până la startul sezonului estival.

„Eu cred că este o chestiune care de abia spre finalul anului ar putea să fie implementată. Știu că statele care trăiesc din turism își doresc așa ceva, dar cu siguranță nu în sezonul de anul acesta vor reuși să-l obțină”, a spus Avocatul Poporului, Renate Weber.

Comisia Europeană a anunțat miercuri că propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Adeverința va dovedi faptul că posesorul ei s-a vaccinat anti-COVID, are un test negativ PCR sau are anticorpi obținuți după ce s-a vindecat de boală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.