Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi experți ai OMS, blocați în Singapore pentru efectuarea testelor COVID-19

test covid-19 coronavirus testare

Doi experţi ai echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a ajuns joi în China pentru a ancheta originile coronavirusului se află încă în Singapore pentru a reface testele COVID-19, relatează AFP, potrivit AGERPRES.

"Echipa internaţională de 13 oameni de ştiinţă însărcinată cu examinarea originilor virusului care a cauzat COVID-19 a ajuns astăzi la Wuhan, în China", a precizat OMS într-o postare pe Twitter.

Însă "doi oameni de ştiinţă sunt în continuare în Singapore pentru a efectua teste pentru COVID-19", a adăugat OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că "toţi membrii echipei au fost supuşi mai multor teste PCR şi teste anticorpi negative pentru COVID-19 în ţările lor de origine înainte de a pleca în această vizită".

Citește și: O altă platformă de social media blochează accesul lui Donald Trump din motive de 'siguranță publică'

Totuşi, a explicat această agenţie internaţională, doi dintre membri au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi IgM (imunoglobulina M), o formă de anticorpi pe care organismul o dezvoltă ca reacţie la virus.

De asemenea, ei trebuie din nou testaţi pentru aceşti anticorpi, precum şi pentru o altă clasă de anticorpi, numiţi IgG (pentru imunoglobulina G).

Echipa OMS este formată din experţi de diferite naţionalităţi. Ei trebuie supuşi de la intrarea în China unei carantine de două săptămâni.

Vizita este extrem de sensibilă pentru regimul chinez, care vrea să excludă orice responsabilitate a sa în pandemia care a făcut aproape două milioane de morţi în lume.

Prevăzută iniţial pentru săptămâna trecută, vizita a fost anulată în ultimul moment din cauza lipsei tuturor autorizaţiilor necesare pentru echipa de experţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.