Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi fraţi alungaţi de acasă de un tată violent, vizitaţi de poliţişti - ajutoarele lui Moş Crăciun

WABE 90.1
Mos Craciun negru
Cei doi micuţi, în vârstă de 10 şi 12 ani, trăiesc împreună cu mama lor, rămasă recent fără un loc de muncă, într-o locuinţă protejată din judeţul Hunedoara. Cei trei au fugit din calea unui tată violent în urmă cu doi ani, în toiul iernii, iar vizita oamenilor legii le-a adus un plus de siguranţă şi încredere.

"Impresionaţi de drama acestei familii monoparentale, poliţiştii hunedoreni s-au transformat în ajutoare ale lui Moş Crăciun şi au organizat o colectă benevolă, în urma căreia au cumpărat alimente de primă necesitate, dulciuri, jucării, ghiozdane cu rechizite, pe care le-au oferit, în prag de sărbători, celor doi frăţiori şi mamei lor. Acesta este al treilea an consecutiv în care poliţiştii sunt alături, de sărbători, de cei doi copii şi de mama acestora", a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Anul acesta, cu sprijinul unui "complice", poliţiştii au reuşit să "intercepteze" o scrisoare adresată Moşului de către cei doi micuţi. Astfel, au aflat exact ce îşi doresc copiii şi au reuşit, cu sprijinul Crucii Roşii şi al unor oameni de bine, să le ofere copiilor, pe lângă alimente şi dulciuri, şi alte cadouri mult dorite: echipamente sportive şi mingi de fotbal.

"Copiii au fost impresionaţi de ajutoarele cu epoleţi ale Moşului, iar după ce au urcat în autospeciala de intervenţie a Poliţiei, s-au decis în privinţa carierei pe care o vor urma. Aceştia au mărturisit că îşi doresc să devină poliţişti, pentru ca mama lor - ori alte mame aflate în dificultate - să fie protejate de partenerii pentru care violenţa este singurul mod de exprimare", a completat reprezentantul IPJ Hunedoara.

La plecare, poliţiştii au promis că vor oferi, şi pe viitor, sprijin material familiei respective, astfel încât cei mici să îşi poată continua studiile şi, poate, într-o zi, să opteze pentru cariera de poliţist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.