Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi hackeri români au paralizat sistemul de supraveghere de lângă Casa Albă! Magistrații decid în ianuarie dacă îi extrădează

news.sky.com
hacker

Doi cetăţeni români au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru că s-au infiltrat în sistemele informatice care controlau camerele de supraveghere ale departamentului poliţiei din Washington, a informat procuratura americană, scrie AFP, conform Agerpres.

O plângere depusă de guvernul american, dată publicităţii la Washington, menţionează că cei doi hackeri, Mihai Alexandru Işvanca, 25 de ani, şi Eveline Cismaru, 28 de ani, au fost arestaţi pe 15 decembrie la Bucureşti şi acuzaţi de conspiraţie şi infracţiuni informatice. 

Departamentul Justiţiei din SUA a făcut cunoscut că hackerii au reuşit, la începutul lunii ianaurie 2017, să neutralizeze 123 din cele 187 de camere de supraveghere ale serviciilor de poliţie, infectând sistemele informatice cu viruşi de tipul "ransomware", pentru a încerca să obţină bani sau alte obiecte de valoare în schimbul deblocării calculatoarelor, potrivit documentelor prezentate la tribunal.

Mihai Tudose a cedat: Ei sunt salariații care nu vor plăti taxe încă 3 ani

Acum s-a aflat! Prima MUTARE a `DIAMANTULUI` de 100 de milioane de euro al lui Gigi Becali

Afacerea "a fost de cea mai înaltă prioritate", deoarece a avut impact asupra pregătirilor pentru ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, au precizat procurorii americani. 

Secret Service - însărcinat cu protecţia preşedintelui şi a anturajului acestuia -, precum şi alte agenţii "s-au asigurat rapid că sistemul camerelor de supraveghere este sigur şi operaţional". 

Alexandru Mihai Işvanca a fost arestat preventiv, în timp ce partenera lui, Eveline Cismaru, a primit arest la domiciliu în aşteptarea procedurilor judiciare. Curtea de Apel Bucureşti va relua procesul de extrădare pe 11 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.