Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi iranieni, condamnaţi la câte 10 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Doi iranieni au fost condamnaţi la câte 10 ani de închisoare de un tribunal care i-a găsit vinovaţi de spionaj în favoarea Israelului, Germaniei şi Marii Britanii, a anunţat marţi Autoritatea judiciară de la Teheran, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Unul dintre cei condamnaţi, Masoud Mosaheb, a 'spionat pentru Mossad (serviciul de informaţii externe al Israelului) şi pentru Germania din funcţia' de secretar general al Societăţii austro-iraniene, a precizat purtătorul de cuvânt al Autorităţii judiciare, Gholamhossein Esmaili.

Citește și: Elena Udrea exultă la vestea candidaturii lui Băsescu la Primăria Capitalei: Gata, s-a terminat cu gluma!

Celălalt condamnat, Shahram Shirkhani, lucra pentru serviciul secret britanic MI6, pentru care a încercat să recruteze câţiva oficiali iranieni şi căruia i-a transmis informaţii clasificate despre Banca Centrală a Iranului şi contracte ale Ministrului Apărării, a indicat aceeaşi sursă.

Condamnaţii se numără printre cei cinci iranieni arestaţi în ultimele luni pentru spionaj în favoarea unor servicii secrete străine, a precizat purtătorul de cuvânt, fără a da detalii despre ceilalţi trei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.