Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi jihadişti, deghizaţi în refugiaţi, vor fi judecaţi pentru atentatele de la Paris - FOTO

Un marocan şi un algerian acuzaţi de complicitate cu membrii grupării Statul Islamic (SI) care ar fi avut legătură cu atentatele din noiembrie 2015 la Paris vor fi judecaţi pe 7 decembrie în Austria, a anunţat luni tribunalul din Salzburg, relatează AFP.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 26 şi 40 de ani, au fost arestaţi pe 18 decembrie într-un centru pentru refugiaţi din acest oraş situat la frontiera cu Germania. Ei urmează să compară în faţa tribunalului pentru "participare la o organizaţie teroristă".

Cei doi sunt acuzaţi că ar fi ajutat "atât logistic cât şi prin furnizarea de informaţii şi stabilirea de contacte" doi suspecţi care au vrut să participe la atentatele din 13 noiembrie 2015 de la Paris.

ALERTĂ în Turcia. EXPLOZIE puternică în centrul celui mai mare oraş-FOTO/VIDEO

content-image

Cei doi suspecţi, Adel Haddadi, un algerian în vârstă de 29 de ani, şi Mohamad Usman, un pakistanez de 35 de ani, au fost arestaţi opt zile mai târziu în acelaşi centru pentru refugiaţi din Salzburg, relatează agerpres.

Ei sunt acuzaţi că ar fi vrut să participe la atacurile din Paris, soldate cu 130 de morţi, însă au fost împiedicaţi ca urmare a reţinerii lor în Grecia timp câteva săptămâni pentru că se aflau în posesia unor paşapoarte false.

Un al cincilea bărbat, marocanul Abid Tabaouni, arestat în iulie în Belgia şi bănuit că ar avea legături cu Haddadi şi Usman, a fost extrădat în Austria la sfârşitul lunii august şi urmează să fie judecat, a precizat luni tribunalul din Salzburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.