Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi judecători au fost sancţionaţi disciplinar cu suspendarea din funcţie pentru trei luni

ciocanel judecator

Doi judecători au fost sancţionaţi miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cu suspendarea din funcţie pe o perioadă de trei luni, pentru abateri disciplinare.

 

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis acţiunile disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Agafiţei Ştefan, judecător în cadrul Judecătoriei Bacău, şi a doamnei Roman Liliana, judecător la Judecătoria Timişoara", se precizează într-un comunicat al CSM transmis Agerpres.

 

Potrivit sursei citate, judecătorul Ştefan Agafiţei a fost sancţionat pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă şi pentru lipsa totală a motivării hotărârilor judecătoreşti în condiţiile legii. În cazul Lilianei Roman, sancţiunea disciplinară a fost aplicată pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

 

"Hotărârile secţiei vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-au aplicat sancţiunile disciplinare menţionate (...). Acestea pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", se mai arată în comunicatul CSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.