Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi jurnalişti şi doi civili, ucişi în bombardamente israeliene în Liban

stirile TVR
Presa

Doi jurnalişti şi alţi doi civili au fost ucişi marţi în atacuri aeriene israeliene în sudul Libanului, la frontiera cu Israelul, anunţă agenţia oficială libaneză de presă Al Mayadeen, la care lucrau jurnaliştii, iar bilanţul războiului dintre Israel şi Hamas a crescut astfel pe teritoriul Libanului la 92 de morţi, majoritatea combatanţi Hezbollah, dar şi civili, relatează AFP.

Potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii (ANI), ”trei cetăţeni - doi jurnalişti şi alt civil - au fost ucişi într-un bombardament inamic” în regiunea Tayr Harfa, potrivit news.ro.

O octogenară a fost ucisă, iar nepoata sa rănită în alt atac israelian vizând satul Kfar Kila, potrivit aceleiaşi surse.

Postul libanez proiranian Al Mayadeen a anunţat că corespondenta sa - Farah Omar - şi cameramanul acesteia - Rabih Maamari - au fost uciţi într-un ”atac israelian” în timp ce acopereau bombardamente în curs în sudul Libanului.

Echipa Al Mayadeem a fost ”deliberat ţintită, nu a fost o întâmplare”, acuză CEO-ul postului, Ghassan Ben Jeddo, într-o declaraţie la televiziune.

El precizează că civilul ucis împreună cu jurnaliştii era un ”contributor” al postului, fără să facă alte precizări.

Ben Jeddo subliniază că acest incident are loc după decizia Guvernului israelian de a bloca site-urile postului.

De la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, la 7 octombrie, confruntări între Israel şi puternica mişcare proiraniană Hazbollah au loc zilnic.

La 13 octombrie, un jurnalist de la agenţia de presă Reuters - Issam Abdallah - a fost ucis într-un bombardament asemănător, în care alţi şase jurnalişti - doi de la AFP, doi de la Reuters şi doi de la canalul panarab din Qatar Al-Jazeera - au fost răniţi.

Mai puţin de o lună mai târziu, un cameraman de la Al-Jazeera a fost rănit uşor în tiruri israeliene, în timp ce acoperea, împreună cu alţi corespondenţi de presă, bombardamente israeliene în sudul Libanului.

Bilanţul victimelor de la frontiera dintre Liban şi Israel a ajuns la 92 de morţi de la 7 octombrie, majoritatea combatanţi Hezbollah, dar şi cel puţin 14 civili, potrivit AFP.

Nouă persoane au fost ucise de partea israeliană a frontierei - inclusiv şase militari, potrivit autorităţilor israeliene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.