Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi litri de apă băuți într-un timp foarte scurt pot aduce moartea: modul tragic în care a sfârșit o americancă de 35 de ani

captura youtube

O americancă în vârstă de 35 de ani și-a pierdut viața în mod tragic în timp ce se afla în vacanță cu familia sa, după ce a băut doi litri de apă într-un timp foarte scurt și a suferit o inflamație cerebrală severă, scrie odditycentral.com.

Ashley Summers era împreună cu familia ei pe lacul Freeman din Indiana, când a început să se simtă foarte deshidratată din cauza vremii călduroase. În cele din urmă a avut o durere de cap puternică, iar ea a băut foarte multă apă. A ajuns să consume patru sticle de apă de 0,5 l în 20 de minute.

Deși nu a avut simptome grave în acel moment, mai târziu s-a prăbușit în garajul casei sale și nu și-a mai recăpătat cunoștința. Medicii i-au spus familiei sale șocate că Summers suferise o inflamație severă a creierului după ce a băut prea multă apă într-o perioadă foarte scurtă de timp.

"Cineva a spus că a băut patru sticle de apă în acele 20 de minute", a declarat Devon Miller, fratele îndurerat al lui Ashley, pentru reporteri."... Sticla ei de apă are cam 0,5.  Le-a băut în decurs de 20 de minute.  Atât ar trebui să bei într-o zi întreagă."

Potrivit doctorului Blake Froberg de la Indiana University Health, toxicitatea apei apare atunci când cineva bea prea multă apă rapid și nu are suficient sodiu în organism. Simptomele includ, de obicei, crampe și dureri musculare, greață, dureri de cap și o senzație generală de indispoziție.

"A bea prea multă apă poate face ca sodiul din corp să se dilueze. Când se întâmplă acest lucru, nivelul de apă din corp crește, iar celulele încep să se umfle", explică Clinica Mayo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.