Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi medici detașați din București la spitalul din Tulcea, rămas fără anesteziști

Sanador
operatie doctori spital

Doi medici din Capitală vor veni, prin detașare, la secția ATI a Spitalului de Urgență din Tulcea, rezolvând astfel, pentru moment, criza de personal care a pus în pericol activitatea. În luna aprilie, singurii doi medici anesteziști au amenințat cu demisia, din cauza epuizării potrivit mediafax.

Managerul Spitalului Județean Tulcea, Tudor Năstăsescu, a anunțat, miercuri, că s-a reușit deblocarea situației Secției de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul spitalului, prin detașarea a doi medici din București.

Anunțul vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a declarat că a găsit înțelegere la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru găsirea unei soluții de urgență.

„Toată lumea a înțeles că situația este dramatică și am încredere că se va găsi o soluție. Nu cerem medici stabili, cerem o detașare pe o anumită perioadă, după care vom reuși să completăm necesarul cu medici stabili“, a declarat, atunci, președintele Horia Teodorescu.

Situația a devenit dramatică la sfârșitul lunii aprilie, când singuri doi medici de anestezie și terapie intensivă și-au depus demisiile, pe motiv de epuizare.

„În ultima perioadă, ne-am confruntat, pe fondul unei lipse de medici anesteziști resimțită la nivel național, cu o criză de medici la această secție, unde ne-au rămas doar doi medici de anestezie și terapie intensivă. Aceștia au efectuat gărzi până la epuizare și care în cele din urmă și-au depus demisiile”, a explicat Tudor Năstăsescu.

Potrivit acestuia, cei doi medici detașați își vor începe activitatea la încăpuitul săptămânii viitoare, urmând ca, între timp, să fie găsită și o rezolvare definitivă.

„Începând cu data de 3 iunie, vor veni prin detașare, pe o perioadă de o lună, doi medici din București, în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă, pentru a ne susține desfășurarea activității pe secție, precum și a gărzilor. Să sperăm că toate aceste demersuri se vor finaliza prin angajarea pe termen lung a unor medici care să lucreze și care să locuiască aici, în Tulcea“, a mai declarat managerul Tudor Năstăsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.