Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi membri ai 'Consiliului de coordonare' al opoziţiei au fost arestaţi la Minsk

Instagram
Belarus Minsk

Doi membri ai 'Consiliului de coordonare', format de opoziţia din Belarus pentru a organiza o tranziţie politică după scrutinul prezidenţial contestat din 9 august, au fost reţinuţi luni la Minsk, a anunţat anturajul acestora, transmite AFP.

Serghei Dilevski şi Olga Kovalkova au fost arestaţi de poliţia antirevoltă la intrarea în uzina de tractoare de la Minsk, a declarat pentru AFP Denis Sadvoski, un aliat politic al Olgăi Kovalkova, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

Serghei Dilevski este preşedintele comitetului de grevă al uzinei.

Serviciul de presă al opoziţiei a confirmat aceste arestări, precizând că ele au avut loc 'în cadrul unei proceduri administrative', care ar putea avea legătură cu manifestaţia de amploare, neautorizată, desfăşurată duminică la Minsk.

Olga Kovalkova, însoţită de un alt membru al consiliului, avocatul Maxim Znak, a depus vineri o plângere la Curtea Supremă pentru a obţine anularea alegerilor prezidenţiale, oficial câştigate de preşedintele Aleksandr Lukaşenko cu 80% din voturi.

Citește și: OFICIAL - Marcel Ciolacu este președinte ales al PSD: echipa de conducere a noului lider

Opoziţia consideră că învingătorul real a fost reprezentanta sa Svetlana Tihanovskaia, în prezent refugiată în Lituania.

Ministrul german de externe Heiko Maas, care întreprinde luni o vizită în Ucraina, a reiterat apelul european către Lukaşenko să accepte dialogul pentru rezolvarea unei 'situaţii critice'.

'Cred că Lukaşenko vede că în ultimele săptămâni străzile s-au umplut de manifestanţi. De aceea facem apel să nu se recurgă la violenţe, să se respecte drepturile manifestanţilor', a adăugat Maas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.