Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi membri ai echipajelor a două aeronave care aparțin Marinei SUA și care s-au prăbușit în Oceanul Pacific au fost recuperați

Doi membri ai echipajelor a două aeronave aparținând Marinei SUA care s-au prăbușit joi dimineața în Oceanul Pacific, în apropierea coastei de sud-vest a Japoniei, au fost găsiți de către echipele de salvare, unul aflându-se în stare stabilă, relatează Associated Press.

La bordul celor două aeronave implicate în acest incident, un avion de luptă F/A-18 și o aeronavă KC-130 pentru realimentare în aer, aparținand puscașilor marini americani, se aflau șapte persoane, scrie mediafax.

Marina japoneză a emis un comunicat în care se menționează că incidentul a avut loc la ora locală 2.00 (19.00, ora României).

Aeronavele decolaseră de la baza aeriană Iwakuni din vestul Japoniei, situată lângă Hiroshima.

Accidentul s-a petrecut în timpul exercițiului de realimentare în aer, când aeronavele au intrat in coliziune și apoi s-au prăbușit. Cauzele sunt în curs de investigare.

Acesta este ultimul accident dintr-o serie recentă de astfel de evenimente în care au fost implicate forțele americane dislocate în sau în apropierea Japoniei.

Luna trecută un alt avion de luptă F/A-18 Hornet s-a prăbușit în sud-vestul Japoniei, aeronava aparținând portavionului USS Ronald Reagan, iar în luna octombrie un elicopter MH-60 Seahawk, aparținând de asemenea portavionului USS Ronald Reagan, s-a prăbușit în mare imediat după decolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.