Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați în Kentucky, în timpul protestelor

Agerpres
proteste sua

Doi ofițeri de poliție au fost împușcați și răniți în Louisville, Kentucky, în timpul protestelor față de o hotărâre a unui mare juriu, declarată de activiștii pentru drepturile civile drept o eroare judiciară în cazul Breonna Taylor, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Marele juriu a decis că niciunul dintre cei trei ofițeri albi implicați în descinderea poliției în apartamentului lui Taylor nu va fi acuzat direct pentru moartea ei, deși un ofițer a fost pus sub acuzare că ar fi pus în pericol vecinii.

Decizia vine la mai bine de șase luni după ce Taylor, 26 de ani, asistentă medicală în devenire, a fost ucisă în fața iubitului ei înarmat, după ce cei trei ofițeri au forțat intrarea în casă cu un mandat de percheziție, într-o anchetă de trafic de droguri.

Citește și: Pro România, lovitură sub centură pentru USR: mutarea ar putea duce la dizolvarea partidului/ DOCUMENT

Moartea ei a generat proteste care au durat luni de zile, față de nedreptățile rasiale și brutalitatea poliției în orașele din Statele Unite. Luna trecută,Oprah Winfrey a prezentat-o pe Taylor pe coperta revistei sale, cerând judecarea ofițerilor implicați în uciderea ei.

În urma anunțului marelui juriu, protestatarii au ieșit pe străzile celui mai mare oraș din Kentucky și au mărșăluit ore întregi scandând: „Nici o viață nu contează până când viețile negre nu contează”, pe fondul unor ciocniri sporadice cu polițiștii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.