Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ofiţeri MApN cu misiuni în Afganistan, cetăţeni de onoare ai municipiului Botoşani

www.wikimedia.org
MApN

Doi ofiţeri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale care au participat la misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Botoşani potrivit Agerpres.

Distincţiile pentru colonelul Lucian Ionel Sandu şi locotenent-colonel Sorin Ioan Ciobanu, care au efectuat misiuni în Afganistan, au fost înmânate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local al Municipiului Botoşani, în contextul în care vineri este marcată Ziua Armatei.

"Sunt două personalităţi marcante în domeniul în care activează şi am spus să facem acest lucru, cu două zile înaintea Zilei Armatei', a afirmat primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur.

Titlurile de cetăţean de onoare pentru cei doi militari au fost acordate în baza unei hotărâri adoptate în luna septembrie de membrii Consiliului Local, la propunerea Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sfântul Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir" din Botoşani.

Potrivit oficialilor Primăriei Botoşani, Sorin Ioan Ciobanu a participat la şase misiuni în Afganistan, în timp ce Lucian Ionel Sandu, fost comandant al Garnizoanei Botoşani şi locţiitor al comandatului Brigăzii 15 Mecanizate "Podul Înalt" Iaşi, a fost comandant al unui detaşament în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.