Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi paramedici, un pacient și șoferul unei ambulanțe au fost răpiți în Kenya de bărbați înarmați

Operation World
kenya

Doi paramedici, un pacient și șoferul unei ambulanțe au fost răpiți în Kenya de bărbați înarmați despre care se crede că fac parte din gruparea Al-Shabaab, legată de Al-Qaida.

Atacatorii despre care se crede că sunt membri ai grupării Al Shabaab au răpit doi paramedici, un șofer și un pacient în apropiere de granița Kenyei cu Somalia, a anunțat poliția.

Bărbații înarmați au atacat o ambulanță care transporta un pacient la un spital din comitat, potrivit Mediafax.

„Ambulanța .... (era) în drum spre spitalul Elwak pentru trimitere cu un pacient ... și ... în compania personalului spitalului. Ei au fost atacați de presupuse miliții AS (al Shabaab) și conduși spre Somalia", au anunțat polițiștii din Mandera.

Frecvența și gravitatea atacurilor Al Shabaab în Kenya s-au redus în ultimii ani. În trecut, grupul a vizat personalul de securitate, școlile, vehiculele oficiale, instituțiile și infrastructura telefonică din nord-estul și estul țării, încercând să forțeze Kenya să-și retrage forțele din Somalia.

Trupele kenyene fac parte din forța de menținere a păcii mandatată de Uniunea Africană să apere de teroriști guvernului Somaliei.

Al Shabaab luptă de mai bine de zece ani pentru a răsturna guvernul Somaliei și pentru a-și instaura propriul regim bazat pe interpretarea strictă a legilor islamice.Din august, gruparea se află sub presiune în Somalia deoarece președintele Hassan Sheikh Mohamud a început o ofensivă susținută de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.