Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi poliţişti locali din municipiul Braşov, cercetaţi pentru purtare abuzivă: Percheziţii în dosar la şeful Poliţiei Locale

dozadebine.ro
brasov tampa

Doi poliţişti locali din municipiul Braşov sunt cercetaţi, sub control judiciar, într-un dosar vizând săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în care, joi, au fost efectuate mai multe percheziţii, fiind vizată şi locuinţa directorului Poliţiei Locale, Nicolae Aldea, a precizat, vineri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că ar fi bătut, într-una din pieţele din municipiul Braşov, un bărbat, fapte care s-ar fi petrecut în vara anului trecut şi care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din piaţa unde a avut loc incidentul, potrivit Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu, a confirmat vineri, pentru presă, recentele descinderi din dosar şi a precizat că procurorii au fost sesizaţi în urmă cu o lună în legătură cu faptele de care sunt acuzaţi cei doi poliţişti locali. "Noi acum am fost sesizaţi", a arătat şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Sandu a menţionat că directorul Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea, a sesizat în anul 2021 Poliţia Naţională în privinţa subalternilor, predând mai multe materiale ca probe, inclusiv înregistrări video, însă a precizat că nu cunoaşte traseul respectivului dosar. Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a confirmat că percheziţiile efectuate au vizat şi domiciliul directorului Poliţiei Locale.

În cursul acestui an, este al doilea caz în care sunt implicaţi poliţişti locali braşoveni şi care a ajuns în atenţia opiniei publice.

În aprilie, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, lucrători de poliţie din cadrul IPJ Braşov - DGA Braşov, au efectuat percheziţii la Poliţia Locală Braşov în cadrul unui alt dosar penal, având ca obiect infracţiuni de luare de mită.

Angajaţii vizaţi în dosar sunt acuzaţi că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu cu referire la verificarea unor lucrări efectuate pe unele şantiere, unde existau informaţii că acestea nu sunt conforme cu proiectul avizat, primind, pentru aceasta, anumite sume de bani sau alte bunuri la care nu erau îndreptăţiţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.