Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi primari din oraşul Diyarbakîr au fost arestaţi formal pentru activităţi teroriste

reuters.com
recep erdogan onu

Doi primari din oraşul Diyarbakîr, sud-est, locuit în majoritate de kurzi, au fost arestaţi formal pentru activităţi teroriste, informează AFP şi Reuters.

Gultan Kisanak şi Firat Anli au fost acuzaţi de apartenenţă la o organizaţie teroristă după ce fuseseră reţinuţi fără a fi puşi sub acuzare timp de 5 zile.

Poliţia turcă a fosit azi gloanţe de cauciuc pentru a risipi câteva sute de protestatri care ieşiseră în stradă să ceară eliberarea celor doi primari. Conexiunea la internet a fost întreruptă mai multe zile în oraş, informează Reuters, citând surse locale.

În candrul investigaţiilor cu privire la puciul eşuat din iulie, autorităţile turce au destituit peste 10.000 de funcţionari suplimentari, sub incidenţa a două decrete publicate sâmbătă seara.

În total, 10.131 de angajaţi la stat, în special din ministerele Educaţiei, Justiţiei şi Sănătăţii, au fost demişi, în condiţiile în care numeroşi funcţionari de stat au fost deja vizaţi de aceste epurări.

Cel puţin 32.000 de persoane au fost încarcerate şi alte 100.000 au fost destituite din posturile avute în administraţia publică şi serviciile de securitate pentru presupusele lor legături cu clericul turc Fethullah Gulen, care trăieşte în exil în SUA şi pe care regimul de la Ankara îl consideră a fi organizatorul tentativei de puci din 15 iulie.

Amploarea represaliilor în urma evenimentelor din 15 iulie din Turcia a atras critici dure din partea opoziţiei turce şi a Occidentului, care l-au acuzat pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan că a vrut astfel să-şi consolideze şi mai mult puterea, notează agerpres.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.