DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Doi primari şi un consilier local, declaraţi incompatibili de ANI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către trei aleși locali (doi primari, un consilier local), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Lista nominală a celor trei aleși locali în cazul cărora Agenția a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților:

1)

GEAMBAȘU IULIAN

Primar al Comunei Șoldanu

Jud. Călărași

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatelor de primar, întrucât, simultan cu funcția de primar, a desfășurat și activitatea remunerată de agent de asigurări în cadrul Societății de Asigurare Reasigurare ASTRA S.A., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

 

2)

 

GONTEA VIOLETA-

Primar al Comunei Drajna

Jud. Prahova

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie - 11 iulie 2012,întrucât a deținut, simultan cu funcția de primar, și calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii cu clasele I-VIII Platon Mocanu” Drajna de Jos, Judeţul Prahova, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

3)

HANDARIC IOAN

Consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Borlești

Jud. Neamț

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului 2008 - 2012, întrucât S.C. NEW STAR S.A. (societate în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și funcția de administrator) a încheiat un contract comercial de furnizare produse cu Primăria Borlești, în baza căruia societatea a încasat suma de 6.312,84 Lei.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, prevederile art. 90, alin. (1) din Legea 161/2003.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.