Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi profesori de la un colegiu din municipiul Ploieşti, suspectaţi că au primit bani de la elevi, cercetați sub control judiciar

dga

Doi profesori de la un colegiu din municipiul Ploieşti, suspectaţi că au pretins şi au primit bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de corigenţă, sunt cercetaţi sub control judiciar într-un dosar instrumentat de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA). 

Ancheta în acest caz este efectuată de ofiţeri de la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova şi din structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, fiind cercetaţi şi şase elevi pentru săvârşirea unor infracţiuni de dare de mită, potrivit unui comunicat al DGA transmis, miercuri, AGERPRES

"În fapt, la data de 25.07.2017, o persoană a formulat denunţ împotriva profesorului A.A. care, după susţinerea examenului de corigenţă, a pretins acesteia şi altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului. La data de 26.07.2017, ofiţeri de poliţie judiciară (...), sub coordonarea procurorului de caz (...), l-au prins în flagrant pe A.A. în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi, cu scopul de a-i promova pe aceştia la examenul de corigenţă", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, în urma percheziţiei efectuate la domiciliul profesorului de economie au fost identificaţi banii primiţi ca mită, cât şi alte sume. Anchetatorii au ridicat în total 6.000 de lei, în vederea continuării cercetărilor. 

După prinderea în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită în formă continuată. 

Anchetatorii au mai aflat şi că un profesor de matematică, de la acelaşi colegiu din Ploieşti, ar fi primit bani pentru a-i ajuta pe elevii corigenţi să promoveze la materia predată de colegul său. 

"S-a reţinut că, în perioada 24-26.07.2017, suspectul I.M.E. a pretins şi primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promiţându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigenţă la economie. Din această sumă, I.M.E. a oprit 500 de lei, iar 1500 i-a remis lui A.A. şi a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activităţii", se mai menţionează în comunicatul DGA. 

Profesorul de matematică este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), complicitate la dare de mită (cinci infracţiuni) şi trafic de influenţă în formă continuată. 

Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, ulterior fiind luată faţă de ei măsura controlului judiciar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.