Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi profesori îi cer lui Donald Trump să negocieze cu talibanii eliberarea lor - VIDEO

Un profesor australian şi unul american care au fost răpiţi anul trecut la Kabul au cerut guvernului american şi preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, într-o înregistrare video publicată miercuri de talibani, să negocieze eliberarea lor, relatează joi DPA, potrivit agerpres.

Australianul Timothy Weekes şi americanul Kevin King au fost răpiţi lângă Universitatea Americană din Kabul în luna august anul trecut.

Citeşte şi: Mâna dreaptă a lui Trump, mesaj dur pentru China. Se prefigurează un coflict diplomatic major

Înregistrarea video, prima dovadă că cei doi se mai află în viaţă după răpirea lor, a fost publicată miercuri pe YouTube. Ea a fost filmată pe 1 ianuarie, a afirmat unul dintre cei doi ostatici.

Cei doi ostatici au afirmat că vor fi ucişi dacă nu va avea loc un schimb de prizonieri.

"Nu vreau să mor aici", afirmă profesorul Timothy Weekes cu ochii în lacrimi în înregistrarea video, cerându-le membrilor familiei sale să vorbească cu guvernul american pentru a asigura eliberarea sa.

"Dacă vom rămâne aici mult timp vom fi ucişi....Sunt singur şi sunt speriat", a mai spus Weekes, adăugând că se teme că nu îşi va mai revedea mama bolnavă, care este din nou în spital.

"Suntem bine, însă trebuie să mergem acasă. Nu ştiu cât timp vor mai avea răbdare talibanii cu noi", a spus la rândul său profesorul american Kevin King în înregistrare.

Cei doi s-au adresat de asemenea preşedintelui ales al SUA, Donald Trump, care îşi va prelua mandatul săptămâna viitoare, cerându-i să negocieze predarea lor în schimbul eliberării unor prizonieri talibani care sunt reţinuţi la baza aeriană Bagram şi în închisoarea Pul-e-Sharkhi.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Marea Chinei de Est. 27 de marinari nord-coreeni au fost salvaţi din valuri

"Suntem ţinuţi aici în mod ilegal, iar talibanii au cerut ca prizonierii să fie eliberaţi în schimbul nostru. Dacă nu vor fi eliberaţi în schimbul nostru, atunci vom fi ucişi", a mai spus Weekes.

"Donald Trump, domnule, te rog. Decizia se află în mâinile tale. Te rog să negociezi cu talibanii. Dacă nu vei negocia cu ei, vom fi ucişi", a afirmat Weekes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.