Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi rapperi congolezi au fost condamnaţi la 2, respectiv 10 ani de închisoare

Daily Monitor
inchisoare detinut penitenciar gratii

Doi rapperi congolezi au fost condamnaţi vineri de un tribunal militar la doi, respectiv zece ani de închisoare pentru critici aduse şefului statului şi armatei, cărora le-au reproşat în cântecele lor că nu au pus capăt violenţelor din estul Republicii Democrate Congo, informează agenţia AFP.

Katembo Delphin alias Idengo, în vârstă de 32 de ani, a primit cea mai dură pedeapsă, 10 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ultraj la adresa armatei, angajare într-un demers de demobilizare a acesteia şi incitare la înarmare împotriva autorităţii statului.

Muyisa Nzanzu Makasi, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat la 2 ani de închisoare de către instanţa militară din garnizoana Goma (capitala provinciei Nord-Kivu) pentru ultraj contra şefului statului, potrivit deciziei citite public de maiorul Lazare Amsini, preşedintele tribunalului.

Venite să asiste la citirea deciziei, rudele celor doi bărbaţi au izbucnit în plâns. Apărarea celor doi a anunţat imediat intenţia de formula apel, potrivit Agerpres.ro.

La audierile de la sfârşitul lunii noiembrie în faţa instanţei, situată în incinta închisorii centrale din Goma, Idengo a declarat că "menţină cele spuse în cântecele" sale. "Acasă, în Beni, ucidem oameni în fiecare zi din 2014", a explicat cântăreţul, autor în special al unei piese intitulate "C'est pas normal" ("Nu este normal").

La rândul său, Muyisa Nzanzu Makasi a amintit că în timpul campaniei electorale preşedintele Félix Tshisekedi "a promis că va pune capăt masacrelor", dar, a adăugat el, "nimic nu s-a schimbat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.