Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi ruși și un ucrainean au încercat să intre cu forța într-o uzină de armament: sunt suspecți de spionaj

elitetravel-albania.com
albania

Doi ruşi şi un ucrainean au încercat să intre cu forţa într-o uzină de armament din Albania, rănind doi militari albanezi care le blocau drumul, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării de la Tirana, transmite AFP.

Unul dintre suspecţi a atacat paznicii în timp ce încerca să facă fotografii la fabrica din Gramsh (centru), unde sunt distruse arme nefolosite, potrivit unui comunicat al ministerului, informează Agerpres. 

"În încercarea de a evita controlul, unul dintre cetăţenii ruşi, identificat după iniţialele M.Z., în vârstă de 24 de ani, a folosit un spray neuroparalizant asupra a două gărzi" care supravegheau situl, potrivit aceleaşi surse. Bărbatul a fost ulterior arestat.

Alţi doi bărbaţi, un rus de 33 de ani identificat drept S.T. şi un ucrainean de 25 de ani identificat drept F.A., au fost la rândul lor arestaţi în apropierea fabricii.

Doi militari albanezi au fost transportaţi la un spital din Tirana după ce au suferit răni la nivelul ochilor, potrivit comunicatului.

Premierul albanez Edi Rama a declarat că cele trei persoane sunt "suspectate de spionaj".

Poliţia militară, precum şi serviciile de informaţii şi de luptă împotriva terorismului, s-au deplasat a faţa locului pentru a ancheta incidentul.

Albania este ţară membră a NATO din 2009, aminteşte AFP.

Reuters menţionează că pe perioada vacanţei de vară Albania este vizitată de mulţi turişti ruşi şi ucraineni. Baza militară Gramsh se află la mai bine de 70 de kilometri de plajele albaneze, scrie agenţia de presă britanică. Reuters adaugă că, în perioada comunismului, uzina de la Gramsh era folosită pentru producerea puştilor de asalt de fabricaţie rusă AK 47.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.