Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi schiori daţi dispăruţi în urma unei avalanşe au fost găsiţi fără semne vitale

avalansa

Doi bărbaţi daţi dispăruţi după ce au fost surprinşi de o avalanşă în timp ce schiau în afara pârtiilor în prefectura Nagano din centrul Japoniei au fost găsiţi luni, însă nu prezentau semne vitale, au anunţat mass-media locale, potrivit Xinhua.

Cei doi schiori, localizaţi de o echipă de căutare şi salvare pe un munte înalt de 2.100 de metri unde avalanşa se produsese cu o zi înainte, au fost găsiţi în stop cardio-respirator, a relatat Kyodo News, citând poliţia prefecturii.

Avalanşa a avut loc duminică după-amiază, când 13 persoane, toţi cetăţeni străini, schiau în afara pârtiilor din Tsugaike Kogen Ski Resort, în satul Otari.

Dintre cele cinci persoane surprinse de avalanşă, trei au reuşit să scape, în timp ce două ar fi rămas inconştiente la faţa locului, se arată în relatare.

Poliţia nu a putut începe imediat căutările duminică din cauza condiţiilor meteorologice şi a altor factori, se precizează în aceasta.

Agenţia meteorologică niponă a precizat că regiunea s-a confruntat cu ninsori abundente în ultimele zile şi a avertizat asupra riscului de "avalanşe de suprafaţă" din cauza unui strat de zăpadă instabil.

Duminică, într-un alt incident de acest fel, un snowboarder a fost ucis de o avalanşă în prefectura Gunma, din centrul Japoniei, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.