Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soldaţi francezi aflaţi într-o misiune de recunoaştere au fost răniţi de focuri de armă trase în capitala Ciadului

Operation World
Ciad

Doi soldaţi francezi aflaţi într-o misiune de recunoaştere au fost răniţi marţi dimineaţă de focuri de armă trase la N'Djamena, capitala Ciadului, a declarat pentru France Presse purtătorul de cuvânt al statului major francez, referindu-se la un "accident", potrivit Agerpres.

Cei doi soldaţi, a căror viaţă nu este pusă în pericol, vor fi evacuaţi. Unul dintre ei este rănit grav, a precizat colonelul Frederic Barbry.

"Ei erau în patrulă de recunoaştere în apropierea palatului prezidenţial pentru pregătirea unei viitoare întâlniri oficiale", a explicat el. "Circumstanţele accidentului urmează să fie stabilite", a precizat el, adăugând că investigaţii sunt deja în curs.

Dimineaţă, un ofiţer al gărzii prezidenţiale ciadiene a declarat pentru AFP, sub acoperirea anonimatului, că focuri de armă au fost trase asupra unor persoane în haine civile.

Citește și: Radu Mazăre a cerut să fie transferat în Madagascar. Ce a decis instanța

Cei doi bărbaţi "veniseră la bordul unui Prado alb (un vehicul civil), erau în haine civile şi s-au oprit în faţa portalului principal al noului palat şi, prin urmare, soldaţii de gardă au tras asupra lor. Apoi a venit o altă maşină să-i recupereze'', a spus el.

Ciadul este un aliat al Franţei în Sahel, una dintre cele mai puternice armate din regiune şi un actor important în forţa comună a G5 Sahel (cu Mauritania, Mali, Niger şi Burkina Faso), care luptă împotriva grupărilor jihadiste din Sahel împreună cu forţa franceză Barkhane.

Armata preşedintelui Idriss Deby se confruntă de asemenea cu grupări jihadiste, inclusiv Boko Haram, foarte prezentă în jurul Lacului Ciad.

Pe 23 martie, un atac al grupării Boko Haram asupra Peninsulei Bohoma din Ciad s-a soldat cu moartea a circa o sută de soldaţi ciadieni, cea mai grea pierdere a armatei într-o zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.