Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi soldaţi şi şase jihadişti, ucişi în peninsula egipteană Sinai

sinai

Doi soldaţi egipteni şi şase jihadişti au fost ucişi într-o tentativă de atentat sinucigaş, urmată de ciocniri, în nordul peninsulei egiptene Sinai, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al forţelor armate ale Egiptului, informează AFP. Militarii 'au reuşit să dejoace o operaţiune teroristă ce viza un punct de trecere', a subliniat colonelul Tamer el-Rifai într-un comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook.

Gruparea Statul Islamic (SI) a revendicat atacul împotriva armatei, într-un comunicat publicat de organul său de propagandă Amaq. Unul dintre jihadişti purta o centură cu explozivi, însă a fost ucis de forţele armate, a afirmat el, înainte de a preciza că alţi cinci jihadişti au fost ulterior lichidaţi. Totodată, în timpul aceluiaşi incident au fost ucişi doi soldaţi şi alţi doi jihadişti au fost răniţi.

Începând cu 2013 şi după înlăturarea de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi, forţele de securitate egiptene se confruntă în nordul peninsulei Sinai cu militanţi înarmaţi, dintre care unii sunt afiliaţi SI. Sute de soldaţi şi de poliţişti au fost ucişi, conform Agerpres. Luni, alte 18 persoane au fost ucise într-un atac revendicat de asemenea de SI, împotriva unui convoi al poliţiei în nordul peninsulei Sinai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.