Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Atac israelian asupra aeroportului din Damasc: Doi soldaţi sirieni au fost ucişi

Twitter
explozii Siria Damasc

În urma acestui atac aeroportul a fost dezafectat, a informat luni agenţia oficială Sana, citată de AFP. Atacul a avut loc în jurul orei locale 02:00, anunță Agerpres.

"Inamicul israelian a efectuat un atac aerian folosind un baraj de rachete care a vizat Aeroportul Internaţional Damasc şi împrejurimile acestuia" şi a provocat "moartea a doi soldaţi şi rănirea altor doi", precum şi pagube materiale, a informat agenţia, citând o sursă din armata siriană.

Potrivit lui Rami Abdul Rahman, şeful Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizaţie cu sediul în Marea Britanie, atacul israelian a vizat "poziţiile Hezbollah şi ale grupărilor pro-iraniene din aeroport şi din împrejurimile acestuia, inclusiv un depozit de arme".

De la începutul războiului civil din Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene asupra vecinului său. Ele au vizat poziţii ale armatei siriene, ale forţelor pro-iraniene şi ale Hezbollah-ul libanez. Aceste atacuri vizează adesea zona aeroportului din Damasc, care a mai fost dezafectat de un atac pe 10 iunie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.