Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri care au înfiinţat o cultură de cannabis într-o pădure din judeţul Cluj au fost reţinuţi de DIICOT

canabis

Doi tineri care au înfiinţat o cultură de cannabis într-o pădure din apropierea municipiului Cluj - Napoca au fost prinşi în timp ce transportau aproximativ 1,2 kilograme de plante recent recoltate şi fragmentate şi au fost reţinuţi pentru infracţiunile de trafic de droguri de risc şi de mare risc, a informat Poliţia Română, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

În ziua de 12 octombrie, procurori DIICOT şi ofiţeri de la BCCO Cluj, au prins în flagrant, în trafic, trei persoane care transportau cu un autoturism aproximativ 1,2 kilograme cannabis, respectiv două plante recent recoltate şi fragmentate, potrivit Agerpres.

În urma cercetărilor a reieşit că în perioada septembrie-octombrie 2022, doi dintre inculpaţi, cu sprijinul celui de-al treilea, au înfiinţat şi întreţinut, într-o pădure din judeţul Cluj, o cultură de cannabis destinată comercializării.

Anchetatorii au descoperit şi ridicat, dintr-o pădure din proximitatea municipiului Cluj-Napoca, 41 de plante de cannabis, în cantitate de aproximativ 24 de kilograme de masă verde.

În cauză au fost efectuate şi două percheziţii în urma cărora la domiciliile vizate au fost găsite şi ridicate diferite droguri, instrumente de măsurare de precizie şi sume de bani în lei şi valută.

"În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate 35 de grame de MDMA, peste un kilogram de cannabis, ciuperci cu efect halucinogen, dar şi o instalaţie de ventilare, fertilizatori, kituri pentru creşterea fungilor, pungi transparente cu o substanţă solidă, sub formă de cristale de culoare gălbuie-maro, 3 telefoane mobile, o unitate centrală şi 4 cartele telefonice. De asemenea, au fost descoperiţi 56.090 de lei, peste 600 de euro, 300 de dolari, 210 lire sterline, dar şi cântare electronice de precizie, alături de diverse tipuri de fragmente de plante, frunze şi muguri în mai multe recipiente, urmând a fi stabilă provenienţa şi cantitatea totală a acestora", se arată în comunicatul Poliţiei.

În urma administrării probatoriului, procurorii au dispus reţinerea a doi bărbaţi, în vârstă de 29 de ani, ambii din municipiul Cluj-Napoca.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. La activităţi au participat poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.