Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi tineri germani sunt anchetaţi sub suspiciuni teroriste

Poliţia germană a încercuit o casă în oraşul Lauterecken (în vestul Germaniei) unde au fost descoperite 110 kilograme de materiale pirotehnice şi investighează două persoane arestate pe 29 decembrie pentru o posibilă intenţie de a fi pregătit un atentat în noaptea de Anul Nou, relatează miercuri agenţia EFE, conform agerpres.

Citeşte şi: Iran. 70 de persoane sunt condamnate pentru SPIONAJ

Potrivit autorităţilor, cei doi indivizi, cetăţeni germani în vârstă de 18 şi respectiv 24 de ani, neagă acuzaţiile. Anchetatorii nu cred că în cazul lor există o motivaţie islamistă, fiind vorba mai degrabă de apartenenţa la un grup de extremă dreapta.

Poliţia asigură că, având în vedere modul în care au fost depozitaţi, explozivii găsiţi nu presupun niciun risc, dar respectiva locaţie, unde locuia suspectul în vârstă de 18 ani, va rămâne izolată până când se va decide o modalitate sigură de a transporta acele materiale în altă parte. Şi la domiciliul celuilalt suspect s-au găsit 45 de kilograme de materiale similare.

Investigaţia se concentrează pe o posibilă intenţie a celor doi de a pune la cale o explozie în noaptea de Anul Nou în centrul oraşului învecinat Kaiserlautern. Ei susţin că producerea de petarde şi artificii este unul din hobby-urile lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.