Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi turişti din Bucureşti care s-au aventurat pe munte fără a fi echipaţi, fără a cunoaşte traseul şi fără a avea lanterne au fost recuperați de salvamontiști

salvamont

Doi turişti din Bucureşti s-au aventurat pe munte fără a fi echipaţi, fără a cunoaşte traseul şi fără a avea lanterne, anunţă Salvamont Prahova, care precizează că turiştii au fost găsiţi şi sunt coborâţi de pe munte prin Predeal.

”Un turist şi o turistă din Bucureşti au intenţionat să facă o drumeţie montană, fără să aibă cele mai elementare cunoştinţe despre acest lucru. Nu erau echipaţi corespunzător, nu s-au interesat în prealabil despre traseul pe care intenţionau sa-l parcurgă (gradul de dificultate, durata de parcurgere al acestuia, etc.), nu aveau lanterne... şi aşa cum era de aşteptat, s-au şi rătăcit. Nu mai zicem de condiţiile meteo existente.”, relatează Salvamont Prahova, care-i încadrează pe aceştia în categoria ”Aşa nu!”.

În zona respectivă era însă semnal la telefon şi turiţtii au putut alerta salvamontiştii.

”Trei salvatori montani de la Formaţia Azuga au pornit în căutarea lor, gasindu-i în golul alpin din apropierea Vf.Grecului. În acest moment sunt coborati de pe munte, prin Predeal”, precizează Salvamont Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.